За първи път в Пловдив, един от най-старите градове не само в

...
</TD
>За първи път в Пловдив, един от най-старите градове не само в
Коментари Харесай

В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете

За първи път в Пловдив, един от най-старите градове не единствено в България, само че и в Европа, ще се организира здравно-образователна акция по преконцепционна грижа, ориентирана към младежи в репродуктивна възраст за усъвършенстване на знанията им преди забременяване, възстановяване здравето на евентуалните майки (и бащи), попречване на нездравословните рискови фактори, засягащи развиващия се плод.

Екипът на " Искам крепко дете “ взаимно със Студентски съвет към Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “, провеждат здравно-образователна лекция на тематика " Преконцепционна грижа за повече здрави фамилии “, ориентирана към студенти от всички специалности и курсове, която ще се организира на следващия ден от 17:00 часа в 6-та публика на университета (сграда ректорат).

Всяка жена в репродуктивна възраст, която е способна да забременее, е претендент за преконцепционни действия преди идея, даже и да не възнамерява бременност. Преконцепционните действия са превантивни, лечебно-профилактични и диагностични интервенции, предоставяни на дами в детеродна възраст преди бременността им, сред идващите бременности за възстановяване на здравето им по време на бременността, както и раждането и развъждане на здрави деца. Този тип действия обезпечават непрекъснатост на грижите и насочват дамите към евентуалните рискови фактори за здравето им преди забременяване, както и вероятните неподходящи последствия за майката и плода.

Кампанията е ориентирана към възстановяване на здравната просвета и информираността за фамилно обмисляне и преконцепционни грижи. Лектор на събитието ще бъде доктор Елеонора Христова-Атанасова, дм – основен помощник в катедра " Социална медицина и публично здраве “ към Медицински университет - Пловдив и основател на първата уеб-базирана здравно-образователна платформа " Искам крепко дете “.

От 2019 година доктор Христова има добита компетентност по " Социална медицина и здравен мениджмънт “, както и предпазен дисертационен труд на тематика: “ Семейно обмисляне и промоция на репродуктивното здраве. " В устрема си да надгражда непрестанно своите знания, тя взе участие в редица интернационалните и национални обучителни семинари и курсове в региона на фамилното обмисляне и преконцепционните действия.

По време на лекцията участниците ги чакат забавни игри и изненади, както и ще получат отговори на най-честите въпроси за една жена в репродуктивна възраст:

" Кога е подобаващият миг да имаш дете? “

" Как мога да съчетая кариера и семейство? “

" Какви са рекомендациите и нужните ограничения, които би трябвало да съблюдавам преди обмисляне на бъдеща бременност? “
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР